søndag 30. september 2012

Frode viser hvordan nøffe ei historie


I Baluba er vi opptatt at av teater skal være leik, moro og at alle skal få utfolde seg. Da vi inviterte generalsekretæren i Frilynt, Frode Aleksander Rismyhr, til å avholde teatersportkurs i teatergruppa - så var det nettopp dette som var viktig for oss. For teater er så mye mer enn å sette opp forestillinger! Det skal være latter, kunne føle at det er ok å dumme seg litt ut, bli tryggere på seg sjøl, finne fram barnet i seg igjen og ikke minst; ha det hyggelig sammen med andre! I filmklippet under viser Frode hvordan en kan nøffe ei historie: I desember starter Baluba opp med produksjon, og da skal vi fortsette mottoet vårt om at teater skal være gøy! Vi tar med oss erfaringene fra kurs og samlinger som vi gjør gjennom hele høsten med inn i produksjonsukene. Og hvis alt går etter planen, så setter vi opp 'Peer!' av Knut Nærum (han med det grå håret i 'Nytt på Nytt', veit dere..), som er en vittig og morsom omskriving av Henrik Ibsens 'Peer Gynt'. Som forfatteren har uttalt sjøl: Dette er ei forestilling med og for barn & unge, og for alle Ibsenvegrere generelt. Styret har lest manus, og humrer høglydt stadig vekk. Dette gleder vi oss veldig til å presentere! 

Instruktøren vår heter Heljar Berge og kommer fra Skarnes. Mannen har 20 års erfaring som skuespiller, instruktør og dubber, og er en av hovedpersonene bak sommerrevyen i Sandefjord; Hvalsommer. Men for de fleste av oss er han nok mest kjent som skurken Hubert Hoggerud i Gråtass-filmene! Les mer om Heljar ved å klikke på denne linken! 

Vi er veldig stolte over å ha med Heljar som instruktør, og føler oss trygge på at han vil ta godt vare på teateret og gi oss mange og flotte opplevelser! Og at sluttresultatet kommer til å bli veldig bra er vi ikke i tvil om :)) 

Frode teatersporter. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar